Galette au chou
Ugnen sätts på 175, 1/2 savoykål grovhackas och kokas i vatten 3-5 min. Kasta i följande i en bunke; 1 till 1 och 1/2 paket bacon hackas i cm stora strimlor, 2 ägg, 4 pressade vitlökskyftor, 1 liten gul lök fin- (nåja) hackad, en knippe persilja finhackad, grovmalen svartpeppar c:a en halv tesked, drygt 1-2 tesked havssalt, 3.5 dl mjöl och 2.5 dl mjölk (ta först hälften av mjölken och rör runt så att klumparna går bort). Ta en lämplig form och häll i ett par matskedar olivolja och ställ in formen i ugnen 5 min, ta ut den och häll i hälften av degen och platta ut i botten. På med kålen, platta till och lägg på resten av degen överst. Låt stå i ugnen 35-40 min. Kan ätas som den är eller också kan man med fördel servera en tjock stekkorv till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar