
Klart på 30-40 minuter
400g nötfärs
1 burk krossad tomat
1 gul lök
1/2 - 1 tärning köttbuljong
1-2 dl matgrädde
1 pkt Findus frysta kryddblandning Provencale (basilika, oregano, rosmarin, timjan, kyndel)
1 burk cannellini bönor
1 aubergine
1-2 dl God riven ost
2-4 msk olivolja
Skiva auberginen och lägg i en ungsform, häll på olivolja och salta ganska väl och rör om med händerna, ställ in i 225grader i ungnen i c:a 20 minuter (rör om en eller ett par gånger så att oljan fördelas).
Stek färsen, häll i löken (hackad) och sen i med krossad tomat, matgrädden, kryddblandningen, strössla ned buljongtärningen och salta. Låt stå och puttra i 5-10 minuter.
Ta ut formen och häll ut bönorna ovanpå auberginen, bre sen ut köttfärsen och strössla osten ovanpå. In med det i ungnen så att osten får fin färg. Servera en grönsallad till om du vill - Veronica älskade det :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar